Zadnja priložnost za oddih ob Kolpi!

Vaše predloge ali fotografije igre čakamo še do konca tedna

Objavljeno
07. maj 2018 09.31
Posodobljeno
07. maj 2018 09.48
Se še spomnite frnikulanja? FOTO: Shutterstock/
Jana Zupančič Grašič
Jana Zupančič Grašič
Samo še do konca tega tedna lahko sodelujete v Nedelovi nagradni igri, v kateri vas pozivamo, da v besedi in/ali sliki predlagate kakšno že pozabljeno ali pa novejšo, manj znano igro, primerno, da se z njo zabava gruča otrok na prostem. Morebiti bodo prav vašo idejo pograbili tudi tisti, ki se bodo 12. maja zbrali po slovenskih krajih v okviru projekta Slovenija se igra, ki se bo zgodil na pobudo društva Naturo.

Slovenija se igra je vseslovenski prostovoljni projekt, katerega rdeča nit so igra, druženje in povezovanje sosedov. Vse kaže, da se bodo ljud­je na pobudo ambasadorjev, torej posameznikov, ki so se – ali se še bodo, vabljeni! – prijavili za organizacijo, zbrali v najmanj štiridesetih slovenskih krajih. Kakor pravi Gregor Rožanc, predsed­nik društva Naturo – centra za izkustveno učenje in aktivnosti na prostem, to pomeni, da bo veliko otrok in odraslih aktivnih »in se bodo imeli super: nogomet, gumitvist, badminton, metanje frizbija, stare igre … pa smeh in vreščanje otrok, obujanje spominov odraslih, strastne debate, peka na žaru, gospodinje bodo spekle pecivo in kuhale kavico. To bo naš nepozabni dan optimizma, veselja in igrive svobode!«
Z malo truda se lahko potegujete za krasen družinski oddih ob Kolpi.

image
Arhiv Kolpa-adventures.com / Srečnega izžrebanca čaka bivanje v taki hiški... FOTO: Arhiv Kolpa-adventures.com /

Za več informacij, tudi če razmišljate, da bi postali ambasador, lahko pogledate na spletno stran www.slovenijaseigra.si, kjer lahko sodelujete tudi v Naturovi igri, polni privlačnih nagrad. Lepo nagrado za vas pa imamo tudi mi! Podrobna navodila, kaj želimo od vas oziroma kako lahko sodelujete, preverite v okvirčku, med vsemi sodelujočimi pa bomo izžrebali nekoga, ki ga čakajo trije nepozabni dnevi ob Kolpi – dve noči v leseni glamping hiški v Kanu kampu Radenci, skupaj s čolnarjenjem po Kolpi. Nagrado podarja Tine & Co. d. o. o., podjetje za šport, turizem in rekreacijo, ponudnik številnih dogodivščin ob Kolpi.

Kako sodelovati
Spomnite se starih iger, ki ste se jih igrali, in nam jih na kratko opišite – kako se imenujejo, kak­šna so pravila.

Lahko nam pošljete tudi fotografijo, kako ste se igrali kot otrok, s stavkom ali dvema, kdaj je bilo to, pri čem so vas ujeli v objektiv.

Na kratko lahko opišete tudi katero od (novejših) iger, ki v Sloveniji niso tako znane, in nas malo razsvetlite.

Pošljete lahko tudi sveže fotografije svoje družine oz. otrok pri igri na prostem ali s kakšnega izleta, ko ste jo mahali po naravi.

Vse to lahko opravite prek splet­ne strani http://promo.delo.si/igre ali pa nam opise iger in fotografije pošljite na Nedelo, Dunajska 5, 1509 Ljubljana, s pripisom Slovenija se igra.

Z nestrpnostjo in veseljem pričakujemo vaše pred­loge, torej, svinčnik ali tipkovnico predse pa pisat ali brskat po fotografijah!
image
Arhiv Kolpa-adventures.com/ ... in tako vodno doživetje. FOTO: Arhiv Kolpa-adventures.com/