40-letnik razstrelil bankomat

Policisti so ga prijeli, sodnik je odredil pripor. 
Fotografija: Razstreljen bankomat. FOTO: PU Ljubljana
Odpri galerijo
Razstreljen bankomat. FOTO: PU Ljubljana

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Ljubljana so uspešno preiskali vlom v bančni avtomat Na cesti 24. junija v Ljubljani. Kaznivega dejanja je utemeljeno osumljen 40-letni državljan Srbije.

Ugotovili so, da se je osumljenec 4. oktobra z ukradenim osebnim avtomobilom, na katerem so bile  nameščene ukradene registrske tablice, okoli tretje ure zjutraj pripeljal do bančnega avtomata na omenjeni lokaciji. S plinom ga je razstrelil in se dokopal do trezorskega dela bankomata. Ukradel je nekaj kaset z manjšo količino denarja, z eksplozijo pa je povzročil večjo materialno škodo ne le na bankomatu, ampak tudi na trgovini, v katero je bil vgrajen, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

40-letni osumljenec je nato pobegnil, a so ga policisti kmalu izsledili na enem izmed parkirišč v Bežigradu. Zalotili so ga ravno v trenutku, ko se je pripeljal do drugega ukradenega avtomobila, s katerim je hotel bežati naprej, a so mu policisti odvzeli prostost.

Ko so na podlagi odredbe sodišča pregledali obe vozili, so tudi našli predmete, s katerimi je razstrelil bankomat (to so plinska jeklenka z nameščeno plastično cevjo, daljši električni kabel in manjši akumulator kot vir električne energije in nekaj ročnega orodja).

Ugotovili so še, da sta bili obe vozili v Ljubljani ukradeni 14 dni pred izvršitvijo opisanega kaznivega dejanja.
Osumljenega so nato privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil zapor.

Kriminalistična preiskava še ni zaključena – v  sodelovanju s tujimi varnostnimi organi se zbirajo obvestila glede morebitnih sostorilcev in povezanosti opisanega dejanja z identičnim vlomom v bančni avtomat 2. oktobra na Zaloški cesti v Ljubljani. Zagrožena kazen za kaznivo dejanje velike tatvine je kazen zapora do petih let.