76-letna peška prečkala avtocesto in umrla na kraju prometne nesreče

Letos je na območju Policijske uprave Celje v prometnih nesrečah umrlo 15 ljudi.
Fotografija: Avtocesta v smeri proti Mariboru je bila zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic dobre tri ure zaprta za ves promet. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Avtocesta v smeri proti Mariboru je bila zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic dobre tri ure zaprta za ves promet. FOTO: Voranc Vogel/Delo

S Policijske uprave (PU) Celje so sporočili dodatne informacije o sinočnji prometni nesreči, v kateri je umrla peška. Nesreča se je zgodila na avtocesti zunaj naselja Tepanje. Voznik je policijo obvestil, da je na območju Tepanja v smeri proti Mariboru trčil v osebo, ki je nenadoma stopila pred vozilo. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili državna tožilka in preiskovalna sodnica.

Policisti so ugotovili, da je 76-letna peška prečkala avtocesto iz smeri počivališča Tepanje za smer Maribor proti počivališču Tepanje za smer Ljubljana. Na levem prometnem pasu je vanjo trčil 55-letni voznik osebnega vozila. Peško je odbilo čez vozilo pred vozilo 35-letnega voznika, ki jo je povozil. Peška je na kraju prometne nesreče umrla.

Avtocesta v smeri proti Mariboru je bila zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic dobre tri ure zaprta za ves promet. Letos je na območju Policijske uprave Celje v prometnih nesrečah umrlo 15 ljudi.

Preberite še: