87-letnik v Ljubljani ženi prizadejal hude poškodbe glave, poskus uboja tudi v Mariboru

Poškodovanko so odpeljali v UKC Ljubljana, v Mariboru so zdravniki osumljenki zaradi njenega psihičnega stanja odredili prisilno zdravljenje.
Fotografija: Ogled kraja dogodka so prevzeli kriminalisti SKP PU Ljubljana. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Ogled kraja dogodka so prevzeli kriminalisti SKP PU Ljubljana. FOTO: Jure Eržen

S Policijske uprave (PU) Ljubljana so sporočili, da je v poznih popoldanskih urah 87-letni moški storil samomor v svojem stanovanju, kjer so našli tudi poškodovano 85-letno žensko.

Ogled kraja so prevzeli kriminalisti SKP PU Ljubljana, ogleda pa so se udeležili tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka ter dežurni zdravnik. Ugotovili so, da je s topim predmetom in z več udarci poskušal vzeti življenje tudi 85-letni zakonski partnerici, ki so jo nato odpeljali v UKC Ljubljana, kjer se zdravi zaradi hujših poškodb glave.



S Policijske uprave Maribor so sporočili, da je včeraj okoli 19. ure 23-letna varovanka ene od socialno-varstvenih zavodov na območju PU Maribor napadla svojo 70-letno sostanovalko. »Tej se je pred napadom uspelo rešiti in pobegniti iz sobe. V napadu ni bila telesno poškodovana. Osumljenki so zdravniki zaradi njenega psihičnega stanja odredili prisilno zdravljenje v UKC Maribor,« so še zapisali.