Aretirali direktorja prevoznega podjetja

Zaradi uboja iz malomarnosti 28-letniku grozijo štiri leta zapora.

Objavljeno
11. oktober 2018 09.02
Posodobljeno
11. oktober 2018 09.16
Nauman Hussain ter njegov odvetnik Lee Kindlon. FOTO: Hans Pennink/Ap
P.V.
P.V.
Po hudi nesreči podaljšane limuzine, v kateri je umrlo dvajset ljudi, so oblasti aretirale 28-letnega lastnika prevoznega podjetja Prestige Limousine. Nauman Hussain je po plačilu varščine v višini slabih 130 tisoč evrov v sredo zapustil sodišče ter ni želel odgovarjati na vprašanja novinarjev.

Odvetnik 28-letnika Lee Kindlon je povedal, da bo njegova stranka poskušala dokazati svojo nedolžnost. Policija pa je po njegovem prehitevala z obtožbami, saj je bil Hussain zadolžen le za marketing. Pravi lastnik podjetja naj bi bil njegov oče Shahed Hussain, stari znanec zvezne in državne policije, ki je bil plačani ovaduh pri iskanju teroristov po terorističnih napadih v ZDA 11. septembra 2001.

image
Družinski člani in prijatelji so se zbrali v spomin umrlih. FOTO: Hans Pennink/Ap


Hussain je sicer obtožen uboja iz malomarnosti in mu grozi do štiri leta zapora. Višji nadzornik George Beach je v sredo pojasnil, da naj bi Hussain zaposlil voznika, ki ni bil ustrezno usposobljen za vožnjo podaljšane limuzine. Vozilo je bilo prav tako označeno za neustrezno, saj zaradi tehničnih pomanjkljivosti ne bi smelo biti na cesti.

image
Poleg 17 potnikov in voznika limuzine sta v nesreči umrla še dva pešca. FOTO: Hans Pennink/Ap


Tožilec je v izjavi za javnost poudaril, da so direktorja pri aretaciji zalotili s spakiranimi potovalkami. Hussain pa je dejal, da se doma ni počutil varno, saj je prejel številne grožnje.