Avstrijski vojak domnevno žrtev napada vojaških psov

Truplo 31-letnega vojaka je ponoči odkril dežurni častnik. »Obstaja sum, da sta za to grozno nesrečo kriva psa,« je potrdila vojska.
Fotografija: Fotografija belgijskega ovčarja je simbolična. FOTO: Zavetišče za živali Maribor
Odpri galerijo
Fotografija belgijskega ovčarja je simbolična. FOTO: Zavetišče za živali Maribor

Vojaška psa naj bi v kasarni avstrijskih letalskih sil v Wiener Neustadtu na obrobju Dunaja včeraj včeraj zvečer usodno napadla 31-letnega vojaka, poroča agencija AFP. Vojaka, sicer skrbnika psov, ki se je z njihovim urjenjem ukvarjal od leta 2017, so v nočnih urah mrtvega našli na območju objektov s psi.

Novico o njegovi smrti je objavilo avstrijsko ministrstvo za obrambo. Truplo je odkril dežurni častnik. »Obstaja sum, da sta za to grozno nesrečo kriva psa,« je medijem izjavil tiskovni predstavnik obrambnega ministrstva, polkovnik Michael Baue.



Vojak je bil včeraj na dolžnosti oskrbe in hranjenja psov. Oba psa sta pasme belgijski ovčar. Prvi starejši in izurjen, drugi star šele šest mesecev, je objavila ORF.

Kako je lahko prišlo do napada, sedaj preiskuje policija, lastno preiskovalno komisijo pa je vzpostavila tudi vojska. Preučila bo, ali je morda do incidentov s psoma prihajalo že v preteklosti.