Bager po odpovedi zavor trčil v trgovski objekt in dve vozili

Otroka v avtomobilu, v katerega je trčil bager, na srečo nista bila poškodovana.

Objavljeno
25. avgust 2019 07.23
Posodobljeno
25. avgust 2019 07.32
Trčenje v Cezanjevcih. FOTO: Oste Bakal
Oste Bakal
Oste Bakal
Cezanjevci – V petek okrog 17. ure se je na ljutomerskem območju pripetila nenavadna nesreča, ki se je na sečo končala brez žrtev. Vozniku bagra je ob vožnji po klancu navzdol odpovedal zavorni sistem, zato je trčil v dva avtomobila, nato pa še v poslovno-stanovanjski objekt.

image
Trčenje v Cezanjevcih. FOTO: Oste Bakal


Najprej je z bagerjem trčil v opel astro, ki je bila parkirana na parkirišču pred objektom, nato pa še v trgovski objekt Pušenjak d.o.o. Obenem je na parkirišču pred trgovino bager od zadaj zadel še vozilo znamke peugeot, pri čemer na srečo ni poškodoval dveh otrok, ki sta sedela na zadnjih sedežih. Na koncu je bager odbilo na drugo stran ceste, kjer je pristal v cipresah.

image
Trčenje v Cezanjevcih. FOTO: Oste Bakal


Poleg avtomobilov je bilo uničeno dvorišče poslopja, streha in prednja stena pisarne, tako da je nastala večja materialna škoda.

»V Cezanjevcih je voznik delovnega stroja pri vožnji po klancu navzdol zaradi tehnične napake izgubil oblast nad vozilom in trčil v hišo, dva parkirana osebna avtomobila in ograjo. V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan, nastala pa je večja materialna škoda,« so sporočili policisti.