Celjski policisti dobro leto po smrtni nesreči ovadili tri osebe

Ovadba sledi lanski nesreči v enem izmed celjskih podjetij, v kateri je pri izdelavi jamske peči umrl 51-letni moški.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo

Policisti so junija lani v enem izmed celjskih podjetij obravnavali smrtno nesrečo pri delu, dobro leto zatem pa so na Okrožno državno tožilstvo v Celju podali kazensko ovadbo zoper tri osebe, je sporočila Milena Trbulin s Policijske enote Celje.

Do nesreče je prišlo pri izdelavi večje jamske vertikalne plinske peči, moški je umrl na kraju nesreče. Policisti so odkrili, da je do tragedije prišlo pri vstavljanju sredice oziroma retorte v notranjost peči, v katero je pred tem takrat 37-letni letni delavec zvaril kovinsko prečno palico, namenjeno za dvig.

Na to palico so pritrdili verige mostnega dvigala, s katerim so sredico vstavili v peč. Pri spuščanju sredice v peč je palica popustila, zaradi česar je sredica padla v notranjost peči. Zadela je delavca, ki je podlegel poškodbam.

Policisti so s preiskavo zaključili konec minulega meseca, na Okrožno državno tožilstvo v Celju so podali kazensko ovadbo zoper tri osebe, stare 32, 38 in 46 let, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja Ogrožanje varnosti pri delu
po členu 201/II, III in V Kazenskega zakonika-1.