Cestnega divjaka zaustavil šele drog v Litiji

Z audijem je norel po glavni zasavski cesti in prehiteval celo kolono vozil pred semaforjem v Zgornjem Logu.
Fotografija: V vozilu sta bila poleg voznika še dva potnika, eden od njiju je utrpel lahke telesne poškodbe. FOTO: Bojan Rajšek/Delo
Odpri galerijo
V vozilu sta bila poleg voznika še dva potnika, eden od njiju je utrpel lahke telesne poškodbe. FOTO: Bojan Rajšek/Delo

Litija – Posledice objestne vožnje s prehitevanjem v nepreglednih ovinkih in prehitevanjem kolone vozil pred semaforjem, neupoštevanje policijskih opozoril in še vrsta ostalih nepravilnosti bodo nevarnega voznika audija A6, ki je včeraj zvečer divjal proti Litiji, še dolgo ostale v spominu. Na koncu je pristal v drogu javne razsvetljave na Ljubljanski cesti v Litiji.

Velika sreča je spremljala vse udeležence v prometu, ki so se sinoči znašli na cesti, da ni prišlo do prometnega masakra, ki bi ga lahko povzročil voznik iz okolice Grosupljega. Ljubljanska policijska uprava je bila namreč včeraj ob 18.40 uri obveščena o nevarnem vozniku osebnega vozila, ki je divjal po zasavski glavni cesti od Šentjakoba proti Litiji. Možje v modrem so voznika izsledili v naselju Spodnji Hotič in ga hoteli ustaviti z modrimi lučmi in zvočnimi signali.



Toda voznik znakov policistov ni upošteval. Stopalko hitrosti je tiščal do konca in tako nadaljeval vožnjo proti Litiji, pri čemer je kršil cestno prometne predpise: prehiteval je v nepreglednem ovinku in v semaforiziranem križišču v Zgornjem Logu prehiteval celo kolono vozil kar po nasprotnem voznem pasu. Na začetku Litije, kjer je vozišče speljano v pregleden levi ovinek, pa je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, pri čemer ga je zaneslo na desno na pločnik, kjer je nato z desnim bokom avta treščil v stebra javne razsvetljave in ob zadnjem obstal.

V vozilu sta bila poleg voznika še dva potnika, eden od njiju je utrpel lahke telesne poškodbe. Med obravnavo je bilo ugotovljeno, da sta bili na vozilu nameščeni ukradeni registrski tablici, voznik pa ni imel veljavnega vozniškega dovoljena. Policisti zdaj zoper njega zbirajo obvestila zaradi sumov kaznivega dejanja nevarne vožnje in zatajitve. Prav tako mu je bil odrejen strokovni pregled, saj se je malce nenavadno obnašal.