Dvojica v Celju vdrla v stanovanje, ga okradla in hudo pretepla

Storilke do sedaj policisti še niso obravnavali, štiridesetletnika pa so v preteklosti že večkrat ovadili zaradi sumov storitev kaznivih dejanj.
Fotografija: Storilca sta mu vzela še mobilni telefon in ga hudo poškodovanega zaklenila v stanovanje. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Storilca sta mu vzela še mobilni telefon in ga hudo poškodovanega zaklenila v stanovanje. FOTO: Jure Eržen/Delo

Celjski policisti so dvojico, ki je oropala petinšestdesetletnega Celjana in ga hudo poškodovala, ovadili zaradi suma storitve ropa, hude telesne poškodbe in protipravnega odvzema prostosti.

Milena Trbulin s Policijske uprave Celje je sporočila, da je štiriintridesetletna Celjanka 25. aprila v stanovanjskem bloku v Celju pozvonila pri znancu. Ko ji je odprl vrata, je z njo v stanovanje nepovabljen vstopil še 40-letni Celjan, ki je od starejšega moškega zahteval denar. Ko mu je dejal, da denarja nima, ga je vrgel na posteljo in močno pretepel.

Med drugim mu je zlomil ličnico, zbil zob in povzročil še več drugih poškodb. Medtem je sostorilka preiskala stanovanje. Iz denarnice je oškodovancu vzela manjšo vsoto gotovine, iz omare pa še dva srebrnika.

Storilke do sedaj policisti še niso obravnavali, štiridesetletnika pa so v preteklosti že večkrat ovadili. FOTO: Roman Šipić/Delo
Storilke do sedaj policisti še niso obravnavali, štiridesetletnika pa so v preteklosti že večkrat ovadili. FOTO: Roman Šipić/Delo


Storilca sta mu vzela še mobilni telefon in ga hudo poškodovanega zaklenila v stanovanje. Žrtev je na srečo našla rezervni ključ in zapustila stanovanje, pomoč poiskala v celjski bolnišnici ter zadevo prijavila policiji.

Osumljena so izsledili in jima odvzeli prostost. Danes ju bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivih dejanj Rop po čl. 206/II KZ-1, Huda telesna poškodba po čl. 123/I KZ-1 in Protipravni odvzem prostosti po čl. 133/IV, privedli k preiskovalnemu sodniku.

Storilke do sedaj policisti še niso obravnavali, štiridesetletnika pa so v preteklosti že večkrat ovadili zaradi sumov storitev kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj z elementi nasilja.