Evakuirani stanovalci so se vrnili domov, nihče ni v smrtni nevarnosti

Še naprej je zaprta cesta, prav tako ni dovoljeno uporabljati odprtega ognja.
Fotografija: Prizor nesreče v Britofu. FOTO: Gasilsko Reševalna Služba Kranj
Odpri galerijo
Prizor nesreče v Britofu. FOTO: Gasilsko Reševalna Služba Kranj

Pri gasilskem domu v Britofu je eksplodiral plin. Počilo je okoli 15:10 v vodovodnem jašku, meritve gasilcev pa so potrdile, da je eksplodiral plin.

Iz kranjske policijske uprave so sporočili, da je poškodovanih šest oseb, predvsem gre za opekline. Dve osebi sta na jašku izvajali dela, štiri so bile v bližini (gre za otroke), vse so odpeljali na zdravljenje. Nihče od poškodovanih ni v smrtni nevarnosti, eden od otrok je celo že doma.

Evakuirali so tudi 76 oseb v petdesetmetrskem obroču okoli nesreče. Izpraznili so dvajset stanovanjskih objektov. Evakuiranim so ponudili bivanje v kulturnem domu, a so se raje odločili za odhod k sorodnikom ali prijateljem.



Evakuirani stanovalci so se zvečer vrnili domov. Hiše so pred tem pregledali, nevarnosti pa niso zaznali. Še naprej je zaprta cesta, prav tako ni dovoljeno uporabljati odprtega ognja. Zunaj je tako prepovedano celo prižiganje cigaret.

V intervenciji je sodelovalo 18 gasilcev iz Kranja in Britofa, zraven so bili tudi policisti in predstavniki civilne zaščite.

Kriminalisti bodo z ogledom nadaljevali jutri, policisti pa ostajajo na kraju nesreče.