Gorenjski policisti preiskujejo primer mučenja živali

Na posnetku je videti mladeniča, ki je pograbil mačka in ga z vso silo vrgel prek ograje, celo ob odobravanju nekaterih prisotnih.

Objavljeno
16. maj 2019 20.03
Posodobljeno
16. maj 2019 20.17
Fotografija je simbolična. FOTO: Špela Ankele
Bled – S Policijske uprave Kranj so sporočili, da gorenjski policisti na podlagi pridobljenih podatkov preverjajo sporno ravnanje z živaljo, ki se je danes v obliki zapisa in videa razširilo po družbenem omrežju. V tej povezavi so prejeli tudi nekaj prijav. Opravljeni so že bili prvi razgovori in pridobljene nekatere informacije, na podlagi katerih bodo izvedli še nadaljnje ukrepe v smeri ugotavljanja suma nezakonitosti, bodisi kaznivega dejanja po Kazenskem zakoniku ali prekrška po Zakonu o zaščiti živali.


»Policija tovrstne sume obravnava z vso resnostjo«


»Policija tovrstne sume obravnava z vso resnostjo in tudi v tem primeru bodo izvedeni in se že izvajajo vsi ukrepi, da se čim prej ugotovi okoliščine ter vloga in odgovornost oseb v dogodku,« je sporočil mag. Bojan Kos, na PU Kranj zadolžen za odnose z javnostmi. Na posnetku, ki je kot blisk zaokrožil po družbenem omrežju in sprožil vsesplošno zgražanje, je videti (domnevno) mladeniča z Bleda, ki je – v družbi več drugih ljudi, menda v Radovljici – pograbil mačka in ga z vso silo vrgel prek ograje v globino, celo ob odobravanju nekaterih prisotnih.