Grozil, da bo zastrupil vodo

Moški naj bi v pismih državnim organom opozarjal, da so vodohrami slabo varovani, in grozil z zastrupljenjem.
Fotografija: Moški naj bi opozarjal, da bo v pitno vodo zlil večje količine klora. FOTO: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Moški naj bi opozarjal, da bo v pitno vodo zlil večje količine klora. FOTO: Jure Eržen/delo

Koper – Okrožno sodišče v Kopru je po poročanju Primorskih novic v pripor poslalo mlajšega moškega, doma s Komenskega, ki ja na naslove različnih državnih organov pošiljal pisma, v katerih naj bi grozil, da bo zastrupil vodo v vodohramih na Primorskem. Kriminalisti naj bi ga ovadili zaradi kaznivega dejanja terorizma.

Kot so poročale Primorske novice, so osumljenega 30-letnika pred preiskovalno sodnico koprskega okrožnega sodišča privedli v petek. Pripor je predlagala državna tožilka s specializiranega tožilstva, sodnica je torej predlogu ugodila, zato so moškega odpeljali v koprske zapore. Zagovornik se je na to odločitev menda pritožil na višje sodišče. Sodišče naj bi sicer v tem---- primeru postavilo izvedenca psihiatrične stroke, saj naj bi imel osumljeni zdravstvene težave.

Moški je na naslove državnih institucij, med drugim na več ministrstev in policijo, domnevno pošiljal pisma, v katerih je opozarjal, da vodohrami niso ustrezni zavarovani, da se ne varujejo z videonadzorom in alarmi. Po poročanju časnika naj bi po eni strani pisma vsebovala tudi grožnjo, da bo zastrupil vodo, omenjal naj bi večje količine klora, po drugi pa je pisal, da kaznivih dejanj ne bo izvajal.

Policisti naj bi pri osumljenem opravili hišno preiskavo, pri tem pa niso našli strupov ali drugih nevarnih snovi.