Italijanske ceste ponoči vzele deset mladih življenj

V Jesolu blizu Benetk je avtomobil s petimi dvajsetletniki pristal v kanalu, hudi nesreči tudi v Ceseni in Genovi.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Reuters

Italijanska tiskovna agencija Ansa poroča o seriji hudih prometnih nesreč, v katerih je ponoči življenje izgubilo deset mladih ljudi.

V turističnem kraju Jesolo na severo-vzhodu beneške lagune je avtomobil s petimi potniki v starosti od 22 do 23 let – tremi moškimi in dvema ženskama –, pristal v kanalu. Zatem ko je voznik izgubil nadzor nad vozilom, je rešitev uspela le eni med njimi, kljub temu, da so na pomoč takoj priskočili ljudje v bližini, po rodu tujci. Ranjeno žensko in tri sopotnike so uspeli rešiti na kopno, a so zatem trije moški umrli. Četrto osebo so skupaj z avtomobilom iz vode potegnili šele gasilci.

Žrtve nesreče so bile doma v bližini. V bližini te nesreče je življenje izgubil še 28-letnik, ki se je z avtomobilom zaletel v drevo.

Tudi v Ceseni so v nesreči umrli štirje mladi, zatem ko je 36-letni voznik avtomobila izgubil nadzor nad avtomobilom po trku z zidom ob robu ceste. Avtomobil je prevrnilo, pristal je v jarku. Vsi štirje so bili po rodu Romuni, živeli so v Italiji, ostale tri žrtve so bile stare od 14 do 19 let. Pri preiskavi nesreče in vzroka zanjo sumijo na preveliko hitrost ali neprespanost voznika.

V Genovi pa je avtomobil s tremi dvajsetletniki zaradi vzroka, ki ga še preiskujejo, trčil ob bankino. V nesreči je umrla ena oseba, sopotnika sta hudo ranjena.