Je okradel tudi vas?

Če menite, da ste bili med oškodovanci, se zglasite na Policijski postaji Maribor II, še prosijo na PU Maribor.
Fotografija: Policija FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Policija FOTO: Jure Eržen

Policisti Policijske postaje Maribor II so minulo sredo odvzeli prostost 39-letnemu Mariborčanu, specialnemu povratniku, ki ga utemeljeno sumijo storitve večih kaznivih dejanj velikih tatvin, storjenih na posebno predrzen način. Nepridiprav je kradel na širšem območju mesta Maribor in njegovi širši okolici (Miklavž na Dravskem polju, Rače, Slovenska Bistrica), so navedli na Policijski upravi Maribor.

Osumljeni je kradel, ko so bili oškodovanci doma, bodisi v sami hiši ali pa neposredni okolici. Oškodovanci in priče so ga celo večkrat zalotile, a je vedno našel kak izgovor, s katerim je opravičeval svoje zadrževanje na kraju dejanja.

Ob hišni preiskavi so mu policisti zasegli več predmetov, ki jih je ukradel. Nekatere so že vrnili lastnikom, za druge, gre za več kosov več kosov zlatnine, več kosov bižuterije, LCD televizor znamke  Samsung,  črno vrečko za nakit s tremi spominskimi srebrniki, mobilni telefon znamke Samsung, pa  še naprej preverjajo njihov izvor. Policisti so mu zasegli tudi dve injekcijski brizgalki z neznano tekočino, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Če bo testiranje potrdilo sume policistov, bodo zoper njega uvedli še prekrškovni postopek pri prekrškovnem organu Policijske postaje Maribor II.

Policisti so do zdaj ugotovili, da je osumljeni junija in julija izvršil vsaj šest opisanih kaznivih dejanj, pri katerih si je pridobil za več kot 4.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru je včeraj zoper osumljenega odredil sodno pridržanje, danes zjutraj pa ga je zaslišal. Po zaslišanju je zoper osumljenega odredil pripor.

Policisti Policijske postaje Maribor II nadaljujejo z zbiranjem obvestil, saj obstajajo razlogi za sum, da je osumljenec izvršil vsaj še petnajst tovrstnih kaznivih dejanj. Ko bodo zaključili z zbiranjem obvestil o tem, bodo pristojnemu  tožilstvu podali poročilo v dopolnitev kazenske ovadbe. Če menite, da ste bili med oškodovanci, se zglasite na Policijski postaji Maribor II, še prosijo na PU Maribor.