K sosedi prišel na kavo, jo umoril in se obesil

Policisti so pojasnili okoliščine tragedije, h kateri je pripomoglo ljubosumje.
Fotografija: V tragediji je umrla 46-letna Anita Varga. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
V tragediji je umrla 46-letna Anita Varga. FOTO: Oste Bakal

Murska Sobota – Policisti so včeraj predstavili okoliščine smrti 46-letnice in njenega soseda, 59-letnika iz Tišine pri Murski Soboti, ki sta tamkajšnje stanovalce pretresla 30. septembra letos. Na policiji so potrdili prve domneve, da je ona umrla nasilne smrti, nato pa si je sosed sodil sam.

Vodja Sektorja kriminalistične policije policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous je včeraj povedal, da so jih tistega dne ob 19.25 reševalci obvestili, da so prejeli klic, da so v naselju Tišina našli mrtvo žensko, pri čemer ni bil znan vzrok smrti.

»Na prizorišče so odšli kriminalisti in policisti PU Murska Sobota, ki so zavarovali kraj dejanja. Prišla je tudi dežurna preiskovalna sodnica, ki je opravila ogled kraja, pri ogledu kraja kaznivega dejanja pa je bila navzoča tudi dežurna državna tožilka. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo, ki jo je opravil Inštitut za sodno medicino v Ljubljani,« je o tem, kako je tekel postopek, povedal Rous.

Vse je kazalo na to, da je krivec 59-letni sosed, ki je zatem storil samomor, zato so kriminalisti naslednji dan na podlagi pridobljene odredbe okrožnega sodišča opravili hišno preiskavo pri osumljenem in odkrili ter zasegli predmete, ki so bili pomembni za kazenski postopek. »Zaseženi predmeti so bili poslani na Nacionalni forenzični laboratorij (NFL), kjer je bilo izdelalo poročilo o preiskavi z mnenjem,« je še povedal Rous in dodal, da je bilo na podlagi vseh zbranih obvestil in pridobljenega poročila z mnenjem NFL »nesporno potrjeno, da se je sosed v popoldanskem času po telefonu najavil k 46-letni žrtvi na kavo.« Takrat je med njima prišlo do spora, »pri čemer je osumljeni iz ljubosumja z nožem štirikrat zabodel oškodovanko, ki je zaradi vbodnih ran umrla na kraju dejanja.« Nato je odšel domov in se obesil. Možnost, da bi kot storilec sodeloval še kdo – tudi takšne informacije so se razširile v času preiskave –, so izključili, zato bodo zaradi umora in samomora na tožilstvo v Murski Soboti podali le poročilo.

Kot smo poročali po tragediji, več prebivalcev Tišine ni dvomilo, kdo je bil storilec, ker naj bi sosedo že dalj časa zaradi bolezenske ljubosumnosti nadlegoval in ji pošiljal različna sms sporočila. Truplo pokojne je sicer našel njen brat, ki si je popoldne dober streljaj stran v soboški Fazaneriji ogledal nogometno tekmo med Muro in Mariborom. Kot smo izvedeli, se je po tekmi vrnil domov in na domačem dvorišču, nekje med hišo in gospodarskim poslopjem, našel truplo svoje sestre. Ugotovili so, da naj bi bil ves čas doma pokojničin sin, ki pa menda ni slišal ničesar zaradi slušalk na glavi med igranjem računalniških igric.
 

Grozil partnerki


S koprske policijske uprave pa so včeraj poročali o 38-letnem državljanu Italije, ki je bil na območju Škofij dlje časa nasilen do partnerke, ki ji je grozil tudi z orožjem. Moškega so pridržali in mu zasegli dve pištoli z več naboji, ki jih je imel brez ustreznih dovoljenj, in štartno pištolo, ravno tako z več naboji. Po zaslišanju ga je preiskovalni sodnik izpustil, a mu izrekel prepoved približevanja partnerki.