Kljub poškodbam uspela pobegniti

V noči na ponedeljek je ženi, ki jo je mož hudo pretepel s palico, uspelo pobegniti. Zdravi se v bolnišnici, nasilneža pa čaka prepoved približevanja in kazenska ovadba.

Objavljeno
29. julij 2019 11.36
Posodobljeno
29. julij 2019 13.39
»Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo, ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori vsakdo, ki za nasilje ve,« so pozvali na PU Novo mesto. FOTO:  Shutterstock
J. Z. G.
J. Z. G.
Policisti so morali v noči na ponedeljek posredovati zaradi nasilja v družini na območju  policijske postaje  Dolenjske  Toplice, so sporočili s policijske uprave Novo mesto. Žena, ki jo je nasilni 83-letni mož hudo pretepel s palico, je uspela pobegniti in  poiskati  pomoč. Policisti so jo nemudoma odpeljali v zdravstveni  dom,  od  tam pa so jo zaradi številnih poškodb prepeljali v novomeško bolnišnico.


 
Moški  naj  bi  bil  do nje že  v preteklosti večkrat  nasilen, vendar  žrtev  v  preteklosti  ni  poiskala  pomoči, prav tako policistov  o nasilju ni obvestil nihče drug. Nasilneža bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini, izrekli pa tudi prepoved približevanja  žrtvi zaradi suma, da bo ogrozil njeno življenje, osebno  varnost  in  svobodo. O izrečenem ukrepu bodo obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.
 
Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini nemalokrat ugotovijo, da je osumljenec več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar tega niso nikdar obravnavali, saj o nasilju ni nihče spregovoril.

»Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo, ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori vsakdo, ki za nasilje ve,« so pozvali na PU Novo mesto.