Kljub poškodbam uspela pobegniti

V noči na ponedeljek je ženi, ki jo je mož hudo pretepel s palico, uspelo pobegniti. Zdravi se v bolnišnici, nasilneža pa čaka prepoved približevanja in kazenska ovadba.
Fotografija: »Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo, ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori vsakdo, ki za nasilje ve,« so pozvali na PU Novo mesto. FOTO:  Shutterstock
Odpri galerijo
»Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo, ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori vsakdo, ki za nasilje ve,« so pozvali na PU Novo mesto. FOTO:  Shutterstock

Policisti so morali v noči na ponedeljek posredovati zaradi nasilja v družini na območju  policijske postaje  Dolenjske  Toplice, so sporočili s policijske uprave Novo mesto. Žena, ki jo je nasilni 83-letni mož hudo pretepel s palico, je uspela pobegniti in  poiskati  pomoč. Policisti so jo nemudoma odpeljali v zdravstveni  dom,  od  tam pa so jo zaradi številnih poškodb prepeljali v novomeško bolnišnico.


 
Moški  naj  bi  bil  do nje že  v preteklosti večkrat  nasilen, vendar  žrtev  v  preteklosti  ni  poiskala  pomoči, prav tako policistov  o nasilju ni obvestil nihče drug. Nasilneža bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini, izrekli pa tudi prepoved približevanja  žrtvi zaradi suma, da bo ogrozil njeno življenje, osebno  varnost  in  svobodo. O izrečenem ukrepu bodo obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.
 
Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini nemalokrat ugotovijo, da je osumljenec več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar tega niso nikdar obravnavali, saj o nasilju ni nihče spregovoril.

»Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo, ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori vsakdo, ki za nasilje ve,« so pozvali na PU Novo mesto.