Kolesarka umrla v bolnišnici

Policisti bodo izvedli prekrškovni postopek tako proti kolesarki kot proti materi otroka.
Fotografija: Kolesarka se je hudo telesno poškodovala, z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor, danes pa so sporočili, da je umrla. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Kolesarka se je hudo telesno poškodovala, z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor, danes pa so sporočili, da je umrla. FOTO: Jure Eržen/Delo

V petek se je zgodila kolesarska nesreča v Mariboru, danes pa so mariborski policisti sporočili, da je 76-letna udeleženka v nesreči umrla.

Nesreča se je zgodila, ko je sedemletni otrok kolesaril po betonski ploščadi med stanovanjskimi bloki na Ulici Staneta Severja v Mariboru. Na koncu ploščadi je ob betonskih stopnicah zapeljal po travnati nabrežini navzdol na asfaltirano površino za pešce. Ravno takrat je tam prikolesarila 76-letna kolesarka. Otrok je s kolesom trčil v njen desni bok in oba sta padla.

Kolesarka se je pri tem hudo telesno poškodovala, z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor, danes pa so sporočili, da je umrla.

Policisti bodo izvedli prekrškovni postopek tako proti kolesarki kot proti materi otroka. Kolesarka namreč ne bi smela kolesariti po površini za pešce, otrok pa ni imel brezhibnega kolesa in še ni opravil kolesarskega izpita. Noben od njiju ni uporabljal kolesarske čelade.

V letošnjem letu je na območju PU Maribor v devetih prometnih nesrečah umrlo deset ljudi. V istem obdobju lanskega leta je v šestih prometnih nesrečah umrlo šest ljudi.