Komu se je zamerilo ljutomersko sodišče?

Storilec naj bi bil stari znanec vseh organov pregona, a uničenje tuje lastnine mu bo treba najprej dokazati. 
Fotografija: Razdejanje na sodišču v Ljutomeru. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Razdejanje na sodišču v Ljutomeru. FOTO: Oste Bakal

Ljutomer – Kot vse kaže, so se sodniki Okrajnega sodišča v Ljutomeru nekomu izmed državljanov močno zamerili. Neznanec, ki so mu policisti že na sledi, saj je menda stari znanec vseh organov pregona, se je namreč v noči med četrtkom in petkom znesel nad stavbo sodišča. Popisal je stene in razbil stekla na najmanj štirih oknih, v notranjost objekta pa je skozi okna priletelo kar nekaj granitnih kock.

A čeprav storilca menda že poznajo, mu je najprej treba kaznivo dejanje poškodovanja ali uničenja tuje lastnine dokazati.

Zgodilo se je sicer v petek nekje po tretji uri zjutraj, ko je policijska patrulja PP Ljutomer med obhodom po mestu zaznala, da se pri sodišču nekaj dogaja. »Z zbiranjem obvestil na kraju in z ogledom je bilo ugotovljeno, da so neznani storilci s sprejem popisali fasado zgradbe in z granitnimi kockami zlomili stekla na oknih,« je potrdila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš.

V petek dopoldne si je razdejanje ogledal tudi predsednik Okrožnega sodišča v Murski Soboti, sodnik Branko Palatin, in povedal, da policisti opravljajo preiskavo, sami pa bodo čim prej sanirali škodo na stavbi. Višina škode za zdaj še ni znana.