Kriminalisti nad izkoriščanje in zlorabo prostitucije

Postopek vodijo proti 19 državljanom Slovenije in Romunije ter proti eni gospodarski družbi. 

Objavljeno
24. januar 2019 13.07
Posodobljeno
24. januar 2019 13.50
V skladu z zakonom o kazenskem postopku je bila prostost odvzeta osmim osumljencem, šest osumljencev je še vedno v policijskem pridržanju. FOTO: Tadej Regent/Delo
P. V.
P. V.
Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je končal preiskavo delovanja kriminalne združbe, ki se je ukvarjala s kaznivimi dejanji, povezanimi z izkoriščanjem in zlorabo prostitucije. V sredo so na območju Nove Gorice in Maribora začeli izvajati aktivnosti v zvezi s preiskavo, v preiskavi pa so sodelovali kriminalisti in policisti različnih policijskih uprav, je danes sporočil Drago Menegalija, predstavnik za odnose z javnostjo generalne policijske uprave.

Na podlagi sodnih odredb so opravili pet osebnih preiskav, deset preiskav osebnih vozil, sedem preiskav zasebnih prostorov in šestnajst preiskav poslovnih prostorov. Postopek vodijo proti 19 državljanom Slovenije in Romunije, ki so domnevno v daljšem časovnem obdobju izvrševali kazniva dejanja, ter proti eni gospodarski družbi. 

image
Drago Menegalija, predstavnik za odnose z javnostjo generalne policijske uprave. FOTO: Roman Sipic


»V skladu z zakonom o kazenskem postopku je bila prostost odvzeta osmim osumljencem, šest osumljencev je še vedno v policijskem pridržanju. Če bodo izpolnjeni vsi zakonski razlogi, bo vseh šest osumljencev v 48 urah od odvzema prostosti privedenih k pristojnemu preiskovalnemu sodniku, sicer bodo izpuščeni na prostost,« pojasnjuje Menegalija.

V operativnih aktivnostih sodeluje 59 preiskovalcev NPU ter 85 kriminalistov in policistov Policijskih uprav Maribor, Celje, Ljubljana, Nova Gorica in Koper. Zaradi interesa kriminalistične preiskave več podatkov trenutno nočejo razkriti. Javnosti jih bodo predvidoma posredovali jutri.