Kriminalisti potrdili vzrok sumljive smrti dveh zakoncev

Med prepirom je mož svojo ženo z nožem tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju umrla.
Fotografija: Po uspešni oskrbi na kraju dejanja in kljub zdravniški oskrbi je 58-letni moški zaradi poškodb umrl. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Po uspešni oskrbi na kraju dejanja in kljub zdravniški oskrbi je 58-letni moški zaradi poškodb umrl. FOTO: Tadej Regent

Konec marca so bili mariborski policisti obveščeni, da sta bili v stanovanjski hiši v Spuhlji blizu Ptuja umorjeni dve osebi. Potem ko so ugotovili, da gre za zakonca in da je 56-letna ženska na kraju umrla, medtem, ko so 58-letnega moškega reševalci na kraju uspešno oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor, kjer je tri dni zatem umrl, je v zvezi z dogodkom stekla kriminalistična preiskava.

Mariborski kriminalisti so ugotovili, da sta se zakonca sprla. Med prepirom je mož svojo ženo z nožem tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju umrla. Po storjenem dejanju je poskušal storiti samomor, tako da si je z nožem povzročil več  vreznin oziroma vbodnin po vratu in v predelu prsnega koša. Po uspešni oskrbi na kraju dejanja in kljub zdravniški oskrbi je zaradi poškodb umrl.

Zavarovane sledove in dokaze na kraju dejanja so preiskali v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju. Rezultati sovpadajo z ugotovitvami sodne in klinične obdukcije pokojnih, kar pomeni, da se uvodoma podani razlogi za sum, da je pokojna najprej poskušala umoriti svojega moža, niso potrdili in niso utemeljili. To je ob rezultatih bioloških preiskav potrdil tudi izvedenec sodne medicine.