Lovci ob reki Muri našli žensko truplo

Izven naselja Radenci našli žensko truplo, domnevajo da gre za 78-letno Siegrun Hofmann.
Fotografija: Med iskanjem pogrešane FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Med iskanjem pogrešane FOTO: Oste Bakal

Murska Sobota – Pomurski policisti so bili včeraj v dopoldanskem času obveščeni, da je bilo izven naselja Radenci najdeno žensko truplo. »Med zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da so lovci med lovom ob reki Muri v gozdu izven naselja Radenci našli neprepoznavno žensko truplo v razpadajočem stanju. Zdravnik ZD Gornja Radgona na truplu ni našel znakov nasilja. Odrejena je bila sanitarna obdukcija. Policisti so zavarovali biološki material, ki bo posredovan na Nacionalni forenzični inštitut,« je sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš.

Čeprav gre za neprepoznavno in razpadajoče se truplo, je očitno, da gre za ostanke 78-letne nemške turistke Siegrun Hofmann, ki je 12. oktobra okoli šeste ure zjutraj izginila iz Zdravilišča Radenci. Po nekaj dneh intenzivnega iskanja po zraku, kopnem in vodi, kjer so sodelovali tudi gasilci, potapljači, kinologi, lovci, gozdarji in policijski helikopter, so vse do zadnjega nadaljevali z iskanjem, včeraj pa so jo na skupinskem lovu odkrili lovci.

Že večkrat so se oglasili tudi svojci pogrešane Siegrun Hofmann, ki je bila v Radencih na pohodniškem izletu. Hčerka pogrešane Silvia Schoepf je povedala, da je bila njena mama v radenskem zdravilišču skupaj s skupino iz Nemčije. Kot je še dejala, je izvedela, da je mama na dan izginotja prišla do recepcije hotela in menda govorila, da jo nekdo želi raniti. Svojci domnevajo, da jo je najverjetneje zadela kap, ko pa je odšla iz hotela se je za njo izgubila vsaka sled. Konec preteklega tedna je po družbenem omrežju zaokrožila objava nemške družbe za odnose z javnostjo Brandenstein Communications, preko katere hčerki Silvia in Brigit v Sloveniji iščeta svojo mamo oziroma naprošata za pomoč.