Med hišno preiskavo je grozil policistu

V romskem naselju Lokve so policisti odkrili 25 nabojev, več tulcev, manjšo količino prepovedane konoplje in ukradene predmete.

Objavljeno
14. januar 2020 15.45
Posodobljeno
14. januar 2020 16.08
Policisti na delu. Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Črnomelj – Med hišno preiskavo v romskem naselju Lokve je osumljenec kaznivega dejanja poskušal policistu z grožnjami preprečiti izvedbo nalog, zaradi česar si je prislužil kazensko ovadbo mož v modrem, so sporočili z novomeške policijske uprave. Srboritež se bo moral poleg preostalih kaznivih dejanj zagovarjati še zaradi preprečitve uradnega dejanja, maščevanja uradni osebi in razžalitve.

Poročali smo, da je posebna policijska enota prejšnji torek vdrla v romsko naselje Lokve pri Črnomlju, saj so nekateri tamkajšnji prebivalci, predvsem med božično-novoletnimi prazniki, pogosto streljali kar vsevprek, kar je vznemirjalo okoliško prebivalstvo. Čeprav so tistega dne mimoidoči opazili tudi službene pse, novomeški policisti tega niso potrdili. Prav tako niso odgovorili na novinarsko vprašanje, koliko oseb se v tem romskem naselju ukvarja s tihotapljenjem migrantov.


Naleteli tudi na konopljo


Z novomeške policijske uprave je Alenka Drenik danes za Delo sporočila, da so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili dve hišni preiskavi na naslovu bivanja dveh osumljencev v naselju v okolici Črnomlja (Lokve, op. p.).

image
Policija ni potrdila, da so bili na delu tudi službeni psi. Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel/Delo


Našli in zasegli so 25 nabojev za puško, več tulcev, manjšo količino prepovedane konoplje in več predmetov, za katere obstaja sum, da izvirajo iz kaznivih dejanj vlomov.

25
nabojev so našli policisti


»Zasežene predmete so policisti poslali v analizo in preiskavo kaznivih dejanj še nadaljujejo,« je povedala Drenikova. Proti obema osumljencema bodo po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom.