Med sečnjo pod daljnovodom umrl 21-letni delavec

Na Goriškem se je med sečnjo dreves oziroma čiščenjem pod daljnovodom delavec najverjetneje dotaknil daljnovoda in doživel električni udar ter padel z drevesa s približno štirih metrov.

Objavljeno
26. junij 2019 14.40
Posodobljeno
26. junij 2019 14.40
FOTO: Igor Mali
STA
STA
V delovni nesreči, ki se je zgodila dopoldne v naselju Bate na Goriškem, je umrl 21-letni državljan BiH. Nesreča se je zgodila med sečnjo dreves oziroma čiščenjem pod daljnovodom, delavec pa je umrl na kraju nesreče.

Po podatkih PU Nova Gorica je delavec, sicer zaposlen v eni od gospodarskih družb na območju Ljubljane, splezal na drevo in z motorno žago žagal veje, ki so segale k daljnovodu. S teleskopsko žago se je najverjetneje dotaknil daljnovoda in doživel električni udar ter padel z drevesa s približno štirih metrov. Poškodovanega delavca so reševalci in gasilci dlje časa poskušali oživljati, a neuspešno.

Zdravnica je lahko le potrdila njegovo smrt in odredila sanitarno obdukcijo, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Policija je o tragičnem dogodku poleg preiskovalnega sodnika in okrožnega tožilstva obvestila tudi pristojno delovnoinšpekcijsko službo. Kriminalisti pa nadaljujejo preiskavo vseh okoliščin nesreče, so še sporočili s PU Nova Gorica.