Med vzponom na Mali Triglav se je smrtno ponesrečil planinec

Na PU Kranj opozarjajo, da so razmere v visokogorju nevarne tudi za izkušene planince, saj se sneg pod Kredarico udira preko kolen, vrh pa je leden in zelo nevaren. 
Fotografija: FOTO: Arhiv Dela
Odpri galerijo
FOTO: Arhiv Dela

Danes dopoldan se je pod Malim Triglavom med vzponom smrtno ponesrečil planinec. Zdrsnil je na snegu in z gore padel v Snežno konto, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. Planinec je hodil v spremstvu še dveh planincev, ki sta bila nepoškodovana in neopremljena, saj nista imela derez in cepinov.

Posredovala je ekipa za helikoptersko reševanje z Brnika, ki je vse tri prepeljala v dolino, postopek preverjanja identitete pa še poteka, so še dodali na PU Kranj.

»Iz podatkov, ki so jih policisti danes pridobili v ogledu kraja, so razmere nevarne. Sneg pod Kredarico se udira preko kolen, vrh je leden in zelo nevaren tudi za izkušene planince, pihal pa je še veter, ki je močno oteževal reševanje. To je realna situacija na gori,« je sporočil Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi kranjske policije. 

Vzpon na Triglav zato odsvetujejo. Prav tako so razmere lahko nevarne povsod, kjer je še sneg, zato na PU Kranj opozarjajo, da se ne izpostavljajte tveganjem in s svoji izletniškimi ambicijami ne kličite nesreče. »Sezona je še dolga, še bo čas za visokogorje. Take razmere so zelo nevarne tudi za reševalce,« je še dodal Kos.