Moški na Gorenjskem ukradel za več kot 20.000 evrov oblačil in parfumov

Odnesel je več dražjih parfumov v vrednosti okoli 1200 evrov, iz prodajalne z oblačili pa naj bi ukradel za okoli 19.500 evrov oblačil.

Objavljeno
25. april 2018 11.35
Posodobljeno
25. april 2018 11.38
Ob pomoči sostorilca naj bi iz dveh trgovin odnesel več dražjih parfumov v vrednosti okoli 1200 evrov. FOTO: Reuters
A. V., STA
A. V., STA
Kranj - Gorenjski kriminalisti so kazensko ovadili moškega, ki ga sumijo treh premoženjskih kaznivih dejanj, storjenih marca letos. Ob pomoči sostorilca naj bi iz dveh trgovin odnesel več dražjih parfumov v vrednosti okoli 1200 evrov, iz prodajalne z oblačili pa naj bi ukradel za okoli 19.500 evrov oblačil.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je moški skupaj s še eno osebo osumljen tatvine večjega števila dražjih parfumov. V enem primeru tatvine sta po ugotovitvah kriminalistov storilca imela razdeljene vloge. Tako je en zamotil prodajalko, drugi pa kradel, nato sta vlogi menjala. V drugem primeru sta delovala ločeno in sta bila pri dejanju opažena.

Moški naj bi vlomil tudi v prodajalno z oblačili na območju Škofje Loke, iz katere si je prilastil oblačila v vrednosti okoli 19.500 evrov. Oblačila so kriminalisti v preiskavi našli pri tretji osebi, ki je utemeljeno osumljena kaznivega dejanja zatajitve. Oblačila so kriminalisti zasegli in jih vrnili pravemu lastniku.