Moški v Kanalu ob Soči grozil, da se bo razstrelil z jeklenko

Glede na resnost izrečenih groženj so policisti zaradi zagotavljanja varnosti evakuirali več okoliških prebivalcev.
Fotografija: Policisti so prebivalce opozorili na samozaščitno ravnanje. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Policisti so prebivalce opozorili na samozaščitno ravnanje. FOTO: Voranc Vogel/Delo

S Policijske uprave (PU) Nova Gorica so sporočili, da so včeraj obravnavali grožnjo moškega, da se bo razstrelil z jeklenko. Glede na resnost izrečenih groženj so policisti na omenjenem območju zaradi zagotavljanja varnosti ljudi iz bližnjih ulic v okolici stanovanjske hiše evakuirali več okoliških prebivalcev. Pri evakuaciji občanov so policistom PU Nova Gorica pomoč nudili gasilci iz Kanala, nato so se jim v intervenciji pridružili tudi poklicni gasilci iz Nove Gorice in reševalci ZD Nova Gorica.

Nihče ob občanov ni bil poškodovan, prav tako so policisti prebivalce glede na vse ugotovljene okoliščine oziroma zaradi nevarnosti opozorili na samozaščitno ravnanje.

V nadaljevanju popoldneva so se policistom in kriminalistom Policijske uprave Nova Gorica pridružili tudi policijski pogajalci, pripadniki specialne enote policije in pripadniki oddelka za protibombno zaščito, ki imajo posebna znanja in veščine ter so posebej izurjeni za ravnanja v tovrstnih situacijah, je v sporočilu za javnost zapisal Dean Božnik s PU Nova Gorica. Njihov namen je zakonita, strokovna in učinkovita izvedba vseh ukrepov policije, da bi se ogrožanje oziroma nevarnost za vse vpletene osebe odpravila z najmanj škodljivimi posledicami.

O varnostnem dogodku oz. sumu uradno pregonljivega kaznivega dejanja (sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, po drugem odstavku 314. člena KZ-1) so novogoriški policisti obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V večernih urah so nato intervencijo policije oz. pripadnikov specialne enote policije z uporabo prisilnih sredstev uspešno zaključili. Pri prijetju je moški utrpel manjšo telesno poškodbo, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali na pregled v bolnišnico v Šempeter pri Gorici. V nadaljevanju so 45-letnika predali v oskrbo zdravstveni ustanovi na Severnem Primorskem. Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.