Motorist divjal več kot 220 km/h, a je padel v zasedo (VIDEO)

Znakov policistov ni upošteval, ampak je najprej bežal po avtocesti, zatem pa še po regionalni cesti. Skupno bo plačal 3090 evrov.
Fotografija: Motorist je najprej divjal po avtocesti in zatem še po regionalni cesti. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Motorist je najprej divjal po avtocesti in zatem še po regionalni cesti. FOTO: Policija

Ljubljana – Veliko je divjakov na slovenskih cestah, tokrat pa je policistom enega od pogumnežev le uspelo uloviti. Tako sta policista prejšnjo sredo na avtocesti od Postojne proti Kopru ulovila divjaka, ki se je z motorjem peljal krepko čez 200 kilometrov na uro.


 
Pri počivališču Studenec sta sprva opazila motor brez nameščene registrske tablice, zapeljala sta za njim in ga začela zaustavljati, vendar se voznik na njuje znake ni odzival, temveč je pospešil na več kot 220 kilometrov na uro. Potem je zapeljal na izvoz Senožeče ter na regionalno cesto, kjer je s povečano hitrostjo nadaljeval proti Sežani. Hitrost motorista se sicer nazorno vidi tudi na priloženem posnetku.


 

Divjal je 31-letni Ljubljančan

 
Policista sta ponovno zaustavljala voznika, vendar ta znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval do vasi Dane pri Sežani. Tam je zapeljal na zasebno parkirišče, kjer sta dodatni patrulji postavili blokado. Motorist se še vedno ni vdal in je zapeljal na zasebno parkirišče, vendar ker je bilo ograjeno, vožnje ni mogel nadaljevati.
 
Policisti so ugotovili, da gre za 31-letnega Ljubljančana. Pri sebi je imel le prometno dovoljene motornega kolesa, katerega registrske tablice je namenoma pustil doma.



Izdali so mu torej plačilni nalog 1890 evrov in osem kazenskih točk ter obdolžilni predlog na pristojno sodišče za prekrške (1200 evrov in 18 kazenskih točk). Skupno – 3090 evrov.