Mučil psa: brez vode ju je pustil več dni

Rotvajlerja sta bila privezana na nekaj centimetrov dolgi verigi. Psa je tudi pretepal, so ugotovili policisti. 
Fotografija: Pes pasme rotvajler. Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Pes pasme rotvajler. Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock

Policisti 46-letnika, doma iz območja občine Starše, sumijo mučenja živali. Osumljeni, kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, ima dva psa pasme rotvajler, stara okoli osem let, ki ju je očitno zanemarjal in pretepal.

»Psa sta bila po več dni zaprta v gospodarskem poslopju, na verigi dolgi nekaj centimetrov. Več dni sta bila v lastnih iztrebkih in brez pitne vode,« so navedli na mariborski policijski upravi in dodali, da psa nista zavedena v uradnih evidencah in tudi nista cepljena.

Možje v modrem s policijske postaje Rače so od Okrožnega sodišča Maribor pridobili odredbo za hišno preiskavo, ki so jo opravili 7. decembra. Osumljencu, ki je odvisnik od prepovedanih drog, so zanemarjena psa zasegli in ju predali delavcem zavetišča za živali. »V samem stanovanjskem delu je bilo polno pasjih iztrebkov, iz česa gre sklepati, da psa več dni nista bila zunaj,« so dodali v policijskem poročilu.

Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na ODT Maribor.

Pri hišni preiskavi so osumljencu zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge marihuane in naboj kalibra 7,65 mm, za katerega osumljeni ne poseduje orožne listine. Zoper osumljenega v tej zvezi sledi prekrškovni postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in zakonu o orožju.