Na Bovškem že četrti dan iščejo pogrešanega Britanca

Včeraj in tekom današnjega dne so si območje iskanja ogledali tudi ožji sorodniki pogrešanega.

Objavljeno
02. junij 2019 15.45
Posodobljeno
02. junij 2019 16.08
Teren na območju soteske Koritnice je zelo strm in nevaren. FOTO: Pu Nova Gorica
P. V.
P. V.
Od jutranjih ur dalje se na območju trdnjave Kluže ter bližnje okolice nadaljuje obsežna iskalna akcija za pogrešanim 23-letnim britanskim državljanom. Akcijo vodi Policijska postaja Bovec, pridružili pa so se jim tudi policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica, gorski reševalci GRS iz Bovca, prostovoljni gasilci iz Bova ter predstavnik tamkajšnje civilne zaščite. 

​Za pogrešanim Britancem se je izgubila vsaka sled v četrtek, 30. maja, ko se je v sotesko deroče reke Koritnice podal v iskanju izgubljenega mobilnega telefona. »Teren na tem območju je zelo strm  in nevaren, zaradi nedavne obilice padavin ima reka Koritnica tudi povišan vodostaj,« je opisal Dean Božnik, tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica. V soboto so v Borec prispeli tudi starši pogrešanega. 

image
Območje iskanja so si v soboto in danes ogledali tudi ožji sorodniki pogrešanega. FOTO: Pu Nova Gorica


»Pri iskanju pogrešane osebe so prejšnje dni sodelovali tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so območje pregledovali s pomočjo brezpilotnega zrakoplova (dron),« je še dodal Božnik. 

Policija vse, ki bi karkoli vedeli o njegovem izginotju, ponovno prosi, da o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo oziroma pokličejo na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

image
Bovškim policistom in policistom gorske policijske enote so se tudi tokrat pridružili gorski reševalci in gasilci iz Bovca ter predstavniki tamkajšnje civilne zaščite. FOTO: Pu Nova Gorica


​Po doslej zbranih informacijah sta bila britanska državljana stara 23 in 27 let. Mlajšemu je na južni strani trdnjave Kluže v sotesko reke Koritnice padel mobilni telefon. Zaradi prepadnosti ni uspel pridi do desnega brega, zato sta se s 27-letnikom odpeljala približno pol kilometra naprej od trdnjave, kjer je ob približno 17.45 23-letnik šel iskat telefon. 

image
Pri iskanju si pomagajo tudi z brezpilotnimi letalniki. FOTO: Pu Nova Gorica


image
Teren na območju soteske Koritnice je zelo strm in nevaren.  FOTO: Pu Nova Gorica