Na Darsov razpis s karamboliranimi in pogorelimi vozili?

Po poročanju 24ur.com se je podjetje Žonta na Darsov razpis prijavilo s ponarejeno dokumentacijo.

Objavljeno
29. maj 2019 12.35
Posodobljeno
29. maj 2019 17.58
FOTO: Leon Vidic/Delo
A. V., P. V.
A. V., P. V.
Celjski policisti opravljajo hišne preiskave v podjetju Žonta iz Celja, poroča 24ur.com, razlog pa so domnevne nepravilnosti v povezavi z Darsovim razpisom za avtovleko tovornih vozil.

Pri 24ur.com razkrivajo, da se je tehnično podjetje Žonta na razpis prijavilo s ponarejeno dokumentacijo, v kateri so domnevno prijavili tudi karambolirana in pogorela vozila. Dars je nato prejel več pritožb in jih predal policiji.

Policisti so tako menda obiskali podjetje ter v Celju in na Vranskem opravili hišne preiskave, da preverijo, ali je bila prijava dejansko podkrepljena s ponarejeno dokumentacijo.

Po poročanju 24ur.com so menda neizbrani ponudniki Žonti očitali, da ne izpolnjuje pogojev razpisa. Prepričani so, da je v razpisu prilagajal številke šasij in homologacije svojih vozil in njihovih nadgradenj, prijavil pa je menda tudi karambolirane, nevozne in celo pogorele tovornjake.

Na Policijski upravi Celje so potrdili, da so na območju policijskih postaj Celje in Žalec opravili hišni preiskavi zaradi suma storitve kaznivega dejanja preslepitev pri pridobitvi posojila ali ugodnosti.

V hišnih preiskavah so zasegli več dokumentacije, saj preiskujejo morebitne nepravilnosti pri prijavi na razpis.

Podrobnejših podatkov zaradi poteka preiskave še ne morejo posredovati.