Na koprskem sodišču odredili pripor Sergeju Racmanu

Po neuradnih informacijah v pripor še ni prišel. Odločitev sledi junijskemu prihodu policistov v Racmanove poslovne prostore zaradi suma zlorabe prostitucije.

Objavljeno
12. julij 2019 16.54
Posodobljeno
12. julij 2019 17.01
Sergeja Racmana povezujejo z afero Marina oziroma zlorabo prostitucije v Savna klubu Marina na Ajševici. FOTO: Jure Eržen/Delo
STA
STA
Potem ko so v začetku julija kriminalisti zaradi domnevne zlorabe prostitucije obiskali poslovne prostore poslovneža Sergeja Racmana, je okrožno sodišče v Kopru zanj v sredo odredilo pripor, poroča portal 24ur. Po njihovih neuradnih informacijah Racman v pripor še ni prišel.

Policija je v začetku junija na območju ljubljanske policijske uprave izvedla več preiskav z namenom, da bi našli več dokazov, ki naj bi Racmana povezovali z afero Marina oziroma zlorabo prostitucije v Savna klubu Marina na Ajševici.

Klub naj bi navidezno nudil prenočišča, masaže in wellness, v resnici pa naj bi se znotraj kluba dogajala prisiljena prostitucija, kar so policisti odkrili z več obiski pod krinko, poroča portal.Kakšno vlogo naj bi pri vsem tem imel Racman, še ni povsem jasno. Neuradno naj bi po navedbah 24ur skrbel za fiktivne posle, ki so v ozadju omogočili pravno podlago za odtekanje denarja iz kluba.

V priporu sta sicer že od konca januarja Dejan Šurbek in Jože Kojc, uradna lastnika kluba. Racman, Šurbek in Kojc so bili med drugim s svojimi podjetji vpleteni tudi v lastniško strukturo banke Lon. Racmanov oče pa je s priprtim Kojcem solastnik igralnice Astraea v Lipici na Krasu.