Napad sibirske tigrice usoden za zaposleno v züriškem živalskem vrtu

Uslužbenke, stare 55 let, reševalci niso uspeli rešiti. Okoliščine tragedije še preiskujejo.

Objavljeno
04. julij 2020 18.26
Posodobljeno
04. julij 2020 20.45
Sibirski tiger je največji med tigri in velikimi mačkami nasploh. Fotografija je simbolična. FOTO: Mathieu Belanger/Reuters
V. U.
V. U.
Današnje srečanje s samico sibirskega tigra je bilo usodno za 55-letno uslužbenko živalskega vrta v švicarskem Zürichu, poroča tiskovna agencija Reuters.

Po besedah policistov okoliščine napada še preiskujejo. Ko je do napada prišlo, reševalci nesrečne ženske več niso mogli rešiti.

V živalskem vrtu imajo sicer sodeč po podatkih s spletne strani par sibirskih tigrov. Ob petletni samici z imenom Irina še leto mlajšega samca Sayana. Da je za napad odgovorna samica, je potrdil direktor živalskega vrta Severin Dressen. Po njegovih besedah ni znano, zakaj sta bili tigrica, ki je v Zürich pred letom pripotovala iz živalskega vrta na Danskem, in uslužbenka hkrati v kletki.

Kot dodaja Reuters, je tragedijo v živalskem vrtu, ki so ga po zaprtju v času pandemije ponovno odprli minuli mesec, videlo več obiskovalcev, ki so jim zatem ponudili pomoč psihologov. Živalski vrt bo jutri ostal zaprt.