Nesreča motorista usodna za njegovo sopotnico

44-letni motorist iz Avstrije je na mokrem vozišču izgubil oblast nad motorjem in padel, v nesreči je umrla njegova 37-letna sopotnica.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo

Motoristična nesreča na slovenskih cestah je vzela še eno življenje. Kot je sporočil Robert Perc s Policijske uprave Novo mesto, so tamkajšnji regijski center za obveščanje nekaj po dvanajsti uri obvestil o prometni nesreči motorista na cesti od Dvora proti Žužemberku.

Po prvih ugotovitvah prometnih policistov je 44-letni motorist iz Avstrije med vožnjo izgubil oblast nad motorjem in padel. Njega in 37-letno sopotnico so s hudimi poškodbami odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer pa je sopotnica okoli druge ure popoldne umrla. 44-letnik motorist je ostal na zdravljenju, a po do sedaj znanih podatkih ni v življenjski nevarnosti.

Motorist in sopotnica sta bila ustrezno motoristično opremljena in sta med vožnjo uporabljala motoristični varnostni čeladi. Po prvih ugotovitvah je nesreči botrovala neprimerna hitrost glede na stanje in lastnosti vozišča. To je bilo namreč zaradi dežja mokro, na posameznih mestih se je zadrževala voda.

O dogodku sta bila obveščena tudi dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bil promet na cestnem odseku oviran do 15.10 ure.