Nesrečo je povzročila 21-letna voznica, ki je prevozila rdečo luč

Včerajšnjo prometno nesrečo, v kateri je umrl 69-letni motorist, je povzročila voznica, ki ni upoštevala rdeče luči na semaforju.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/delo

Včeraj ob 12.40 se je na regionalni cesti Maribor Bohova izven naselja Maribor zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. S policije so danes sporočili, da je do nesreče prišlo, ker je 21-letna voznica vozila prevozila rdečo luč na semaforju, zaradi česar je trčila v 69-letnega voznika motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz dovozne poti. 69-letni motorist je bil v nesreči tako hudo telesno poškodovan, da je umrl na kraju nesreče.

Po opravljeni preiskavi so policisti mariborske Policijske uprave sporočili, da je državljanka Slovenije vozila tovorno vozilo izven naselja Maribor ter v neposredni bližini semaforiziranega križišča regionalne in dovozne ceste, v bližini trgovine Merkur, prevozila znak rdeče luči. S sprednjim levim bočnim delom svojega vozila je trčila v motorno kolo, voznika pa je odbilo v zadnjo levo bočno stran tovornega vozila, nakar je padel po vozišči in zaradi telesnih poškodb na kraju umrl. Motorno kolo, ki ga je voznik vozil, je po trčenju zagorelo. 

Policisti bodo zoper voznico za pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.