Nesrečo povzročila 62-letna voznica, ki je podlegla poškodbam

Vzrok včerajšnje nesreče pri Podvelki je bila vožnja po levi strani vozišča. Voznica je v blagem desnem ovinku zapeljala na nasprotno vozišče in trčila v drugo vozilo, ki je pravilno pripeljalo iz nasprotne smeri.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Dejan Javornik

Včeraj nekaj pred 18. uro se je na cesti Brezno – Podvelka na območju Radelj ob Dravi zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 62-letna voznica. Vzrok za prometno nesrečo je bila vožnja po levi strani vozišča, 62-letne voznice osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Radelj proti Mariboru, so danes sporočili s policije.

Voznica je v blagem desnem ovinku nenadoma zapeljala na nasprotno vozišče in trčila v drugo vozilo, ki je pravilno pripeljalo iz nasprotne smeri. Pri tem je 62-letnica na kraju zaradi poškodb umrla, 61 letni voznik drugega vozila pa je bil lažje telesno poškodovan. Prav tako je bil lažje telesno poškodovan sopotnik v vozilu povzročiteljice.

Pri nesreči so posredovali tudi gasilci PGD Radlje ob Dravi, ki so zavarovali in osvetljevali kraj nesreče ter iz vozila rešili dve osebi, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.