Neznanca pri ropu Sintalovih varnostnikov uporabila strelno orožje

Neznana storilca sta se po dejanju odpeljala po avtocesti v smeri proti Ljubljani.
Fotografija: Oropano vozilo je pripadalo celjski družbi Sintal Celje, ki je del koncerna Sintal. FOTO: PGD Blagovica
Odpri galerijo
Oropano vozilo je pripadalo celjski družbi Sintal Celje, ki je del koncerna Sintal. FOTO: PGD Blagovica

Danes zjutraj nekaj minut pred šesto uro sta dva oborožena neznanca na avtocestnem uvozu Ljubečna pri Celju oropala vozilo za prevoz denarja. Po ropu sta se odpeljala po avtocesti proti Ljubljani, policija pa je sprožila obširno akcijo iskanja. Pri ropu ni bil nihče poškodovan, so dopoldne na kratko sporočili s celjske policijske uprave. 

Milena Trbulin s Policijske uprave Celje je nato sporočila nekaj več podrobnosti. Dva neznana zamaskirana in oborožena storilca sta ustavila vozilo za prevoz denarja in ukradla denar, ki je bil v vozilu. Pri ropu sta storilca uporabila strelno orožje, v incidentu pa ni bil nihče poškodovan.

FOTO: PGD Blagovica
FOTO: PGD Blagovica


Neznana storilca sta se po dejanju odpeljala po avtocesti v smeri proti Ljubljani, je še dodala Trbulinova. Policisti so nato na ljubljanskem območju našli uničeno vozilo, ki bi lahko ustrezalo tistemu, ki sta ga uporabljala storilca.
 

Oropano je bilo Sintalovo vozilo


V družbi Sintal Celje, d. o. o., ki s storitvami varovanja in tudi prevozov denarja pokriva spodnjo Štajersko, so nam samo potrdili, da je bilo oropano njihovo vozilo za prevoz denarja, zaradi preiskave pa nam tudi oni niso mogli povedati nobene podrobnosti o zadevi. 

FOTO: PGD Blagovica
FOTO: PGD Blagovica


Preiskava ropa še intenzivno poteka.

Preberite še: