Neznanec ugrabil avtobus LPP in vozniku grozil s smrtjo, ena oseba mrtva

Voznika je prisilil, da je zavil v smeri ljubljanske obvoznice. Policija je potrdila, da je ena oseba mrtva, neuradno naj bi šlo za storilca.
Fotografija: V incidentu je bil udeležen avtobus mestne linije 6B. Storilec naj bi neuradno vanj vstopil na Slovenski cesti. FOTO: M. M.
Odpri galerijo
V incidentu je bil udeležen avtobus mestne linije 6B. Storilec naj bi neuradno vanj vstopil na Slovenski cesti. FOTO: M. M.

Na priključku na južno ljubljansko obvoznico je prišlo do hudega incidenta, v katerem je bil udeležen avtobus ljubljanskega potniškega prometa s potniki. Ena oseba je mrtva, izvoz Ljubljana center ostaja zaprt v obe smeri.

»Zaradi aktivnosti policistov, ki ta trenutek še intenzivno potekajo, lahko zgolj potrdimo, da smo bili nekaj pred 21. uro obveščeni o varnostnem dogodku na enem izmed avtobusov potniškega prometa v Ljubljani. Potrdimo lahko tudi, da je ena oseba umrla. Okoliščine dogodka policisti še preverjajo, zato bomo več informacij posredovali kasneje,« nam je nekaj po 22.30 uri kratko potrdila Nataša Pučko s PU Ljubljana.

Direktor Ljubljanskega potniškega prometa Peter Horvat je za Delo incident še pred uradnim sporočilom policije neuradno potrdil. Kot je povedal, je nekaj pred deveto uro zvečer v avtobus mestne linije 6B, namenjen proti Dolgemu mostu, vstopil neznanec, ki je voznika z izvijačem prisilil, da je z avtobusom zavil proti južni obvoznici. Grozil mu je, da ga bo ubil.

FOTO: M. M.
FOTO: M. M.


Voznik je ohranil prisebnost in namerno prevozil rdeč semafor in na tak način opozoril policiste. Policijo je uspela poklicati tudi ena izmed potnic na avtobusu. Zatem naj bi policisti avtobus zaustavili in skušali storilca zajeti, a naj bi po neuradnih podatkih pri tem izgubil življenje.

Horvat je še povedal, da je o incidentu obvestil direktorico Javnega holdinga Ljubljana Zdenko Grozde, župana Zorana Jankovića še ne, ker je na poti na tujem. Poudaril je, da je vozniku avtobusa hvaležen za njegovo prisebnost.

FOTO: M. M.
FOTO: M. M.


{embed_iframe}https://feed.mikle.com/widget/v2/22740/{/embed_iframe}