Osumljenci večkratnega posilstva mladoletnice se bodo branili s prostosti

Hrvaške javnosti ni razburila le vest o večkratnem skupinskem posilstvu 15-letnice, temveč tudi to, da se bodo domnevni storilci branili s prostosti.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Carlo Allegri/Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Carlo Allegri/Reuters

Hrvaška policija je kazensko ovadila sedem fantov med 17. in 19. letom starosti. Osumljeni so večkratnega skupinskega posilstva 15-letnice v kraju blizu Zadra. Zadrsko sodišče je vsem domnevnim storilcem – nekateri so dejanja priznali – minuli konec tedna dovolilo, da se branijo s prostosti.

Kaznivo dejanje so prvič storili avgusta lani, ko je bila 15-letnica na domači zabavi z več najstniki, med katerimi je bil tudi njen bivši fant. Dekle so trije osumljenci začeli spolno nadlegovati, zaklenili so jo v sobo, 19-letnik pa jo je spolno zlorabil, danes poroča Slobodna Dalmacija. Splitski časnik dodaja, da so posilstvo posneli z mobilnim telefonom, posnetek pa uporabili, da so dekle izsiljevali za nadaljnje spolne odnose.

Ker je odnose zavrnila, so ji grozili, da bodo posnetke predvajali njenim staršem in prijateljem. V letu dni so dekle skupno posilili najmanj šestkrat. Ker je izrazila namero, da jih bo prijavila policiji, jo je nekdanji fant brutalno pretepel, je poročal Večernji list.