Za pešca je bilo usodno prečkanje avtoceste

52-letni Madžar je na kraju nesreče podlegel poškodbam.
Fotografija: V nesreči je umrl 52-letni pešec. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
V nesreči je umrl 52-letni pešec. FOTO: Tadej Regent/Delo

V nedeljo malo po pol deveti uri zvečer se je na štajerski avtocesti zunaj naselja Spodnje Dobrenje zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Na avtocesti A1 na odseku Šentilj–Ljubljana v smeri Šentilja je v pešca trčil 21-letni voznik osebnega vozila. 

Nesreča se je zgodila okoli 20.38, ko je 52-letni državljan Madžarske prečkal avtocesto iz smeri počivališča Dobrenje ob levi strani avtoceste proti počivališču ob desni strani avtoceste. Ko je prišel na desni prometni pas desnega smernega vozišča, je po njem iz smeri Dolnje Počehove pripeljal voznik osebnega avtomobila ter s sprednjim delom vozila zbil pešca po vozišču. »Voznik osebnega avtomobila je pri umikanju z vozilom v levo zapeljal z vozišča ter z levo bočno stranjo oplazil kovinsko varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči, in nato z vozilom obstal obrnjen v smeri vožnje,« so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor. Pešec je zaradi hudih telesnih poškodb na kraju nesreče umrl. 

Nesreča se je zgodila v Spodnjem Dobrenju. FOTO: Tadej Regent/Delo
Nesreča se je zgodila v Spodnjem Dobrenju. FOTO: Tadej Regent/Delo


V zadnjih 24 urah so policisti sicer obravnavali 59 prometnih nesreč, letos pa je po podatkih generalne policijske uprave na slovenskih cestah umrlo 89 oseb. V istem obdobju lani je za posledicami prometnih nesreč umrlo 97 posameznikov. Na območju PU Maribor je letos poškodbam podleglo 18 ljudi, kar je več kot v istem obdobju lani. V lanskem letu je namreč umrlo 17 ljudi, so še sporočili z mariborske policijske uprave.