Pijan obračal v trojanskem predoru in ostal brez vozniškega izpita, čaka ga ovadba (VIDEO)

Šestintridesetletnik je v predoru Trojane najprej ustavil v odstavni niši, nato pa obrnil in peljal v napačno smer.
Fotografija: Voznika, ki je obrnil v predoru in peljal v napačno smer, so posnele tudi nadzorne kamere. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Voznika, ki je obrnil v predoru in peljal v napačno smer, so posnele tudi nadzorne kamere. FOTO: Dars

V soboto pozno zvečer je policija na štajerski avtocesti obravnavala voznika, ki je peljal v napačno smer. Na PU Ljubljana so pojasnili, da je 36-letni voznik peljal iz Ljubljane proti Celju, v predoru Trojane pa ustavil v odstavni niši, nato pa obrnil in odpeljal v napačno smer nazaj proti Ljubljani.



Ko je zapeljal iz predora, se je spet obrnil in ustavil za kolono vozil, ki je nastala pred predorom. Tega so ravno zaradi vožnje v napačno smer zaprli. V Darsu pojasnjujejo, da v njihovih centrih za nadzor in vodenje prometa vsak primer vožnje v napačno smer takoj javijo policiji, radijskim postajam in na lokacijo takoj napotijo policiste. Ko so ti prispeli na kraj dogodka, so ugotovili, da je 36-letnik vozil pod vplivom alkohola.

O dogodku so obvestili dežurno državno tožilko, ki je dala usmeritve, da se omenjena vožnja obravnava kot nevarna vožnja v cestnem prometu. Policisti so vozniku zasegli vozniško dovoljenje in nadaljujejo zbiranje obvestil, zoper kršitelja pa bodo podali kazensko ovadbo.


Na Darsu sicer pojasnjujejo, da na njihovih centrih za nadzor in vodenje prometa vsak primer vožnje v napačno smer takoj javijo policiji, radijskim postajam in na lokacijo takoj napotijo policijo. »Moramo vedeti, da se stanje lahko hitro spremeni, torej voznik zapelje in vozi v napačno smer, nato pa obrne gre potem v pravo smer, tako da zelo težko ga potem tudi dobiti,« dodajajo. Ali pa tak voznik zapusti avtocesto pred prihodom policistov. Kjer ni kamer ali drugih dokazov, se primera ne potrdi. Na le približno sedmini od skupno nekaj manj kot 620 kilometrih obstoječega avtocestnega omrežja križa pa sistem tako vožnjo zazna avtomatsko.
 
In kako naj ukrepamo, ko se pred nami na avtocesti pojavi vozilo, ki vozi v napačno smer? Napotke najdete TUKAJ.