Po poskusu pobega so obsojenca namestili v poseben strožji režim

Prve ugotovitve kažejo, da obsojenec pobega ni načrtoval vnaprej. Zaradi begosumnosti je obsojenec sedaj nameščen v poseben strožji režim, kjer lahko ostane do enega meseca.
Fotografija: Obsojenec je sedaj nameščen v poseben strožji režim iz razloga izrazite begosumnosti, kjer lahko ostane do enega meseca. Trajanje namestitve se lahko sicer podaljšuje še za po en mesec, dokler obstajajo razlogi za takšno zanjo. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Obsojenec je sedaj nameščen v poseben strožji režim iz razloga izrazite begosumnosti, kjer lahko ostane do enega meseca. Trajanje namestitve se lahko sicer podaljšuje še za po en mesec, dokler obstajajo razlogi za takšno zanjo. FOTO: Uroš Hočevar

V nedeljo popoldan je v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob eden od obsojencev poskusil pobegniti, a so mu pravosodni policisti pobeg pravočasno preprečili. Pri tem ni bil poškodovan noben od policistov.
 
Obsojenec, ki zaporno kazen prestaja v zaprtem dela zavoda, je v času sprehoda poskusil pobegniti tako, da je preplezal ograjo sprehajališča znotraj zaprtega dela zavoda in stekel v smeri podjetja, ki deluje v varovanem območju zapora. Pravosodni policisti so se takoj odzvali in mu pobeg preprečili, obsojenec pa se je takoj predal in se pri prijetju ni upiral, so danes sporočili iz Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij.

Obsojenca so po dogodku namestili v poseben prostor, obvestili so tudi zdravnika, so še zapisali v sporočilu za javnost. Obsojenec se je namreč pri plezanju poškodoval po rokah, zato mu je bila nudena takojšnja oskrba poškodb s strani pravosodnih policistov, nato pa so bile poškodbe oskrbljene tudi s strani zdravstvenega osebja.

Prve ugotovitve kažejo, da obsojenec pobega ni načrtoval vnaprej, prav tako pri poskusu bega ni uporabil pripomočkov. Obsojenec je sedaj nameščen v poseben strožji režim iz razloga izrazite begosumnosti, kjer lahko ostane do enega meseca. Trajanje te namestitve se lahko sicer podaljšuje še za po en mesec, dokler obstajajo razlogi za takšno namestitev, so pojasnili iz uprave za izvrševanje kazenskih sankcij.