Pobeg z ukradeno robo jim ni uspel

Celjski policisti so na avtocestnem počivališču Zima ustavili tri Romune, za katere se je pozneje izkazalo, da jih že nekaj časa iščejo zaradi predolgih prstov.
Fotografija: Ure priznanih blagovnih znamk in zapestnici, ki so bili v nahrbtniku, so izginile iz enega trgovskih centrov v Kopru. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Ure priznanih blagovnih znamk in zapestnici, ki so bili v nahrbtniku, so izginile iz enega trgovskih centrov v Kopru. FOTO: PU Koper

V večernih urah pretekli torek sta policista PU Celje na avtocesti v smeri proti Mariboru zaznala sumljivo vozilo renault kangoo s francoskimi registrskimi tablicami, ga ustavila na počivališču Zima pri Dramljah ter preverila tri romunske državljane, stare 23, 27 in 45 let. Izkazalo se je, da policija 27- in 45-letnika že nekaj časa išče in ima zanju razpisan ukrep odvzema prostosti, saj obstaja utemeljeni sum, da sta vlomila v trgovine z mobilnimi aparati na območju Maribora in Celja, pri čemer je nastala velika materialna škoda: v Mariboru za okoli 62.000, v Celju za približno 72.000 evrov.
 
Vse tri romunske državljane so pridržali, vozilo pa zasegli in opravili preiskavo. Ob tem je policijo poklical še eden od občanov, saj je na počivališču našel nahrbtnik, v katerem je bilo več kot 50 različnih vrednejših ur ter zapestnici. Policisti so ugotovili, da so najdene stvari izginile v Kopru v noči iz 22. na 23. julij, ko so osumljeni vlomili v prodajalno enega od trgovskih centrov in ukradli večje število ročnih ur priznanih blagovnih znamk v vrednosti prek 18.000 evrov. Poleg tega so z osebnega vozila, parkiranega na bližnjem parkirišču, ukradli registrske tablice in jih namestili na svoje vozilo.
 
Če jih policisti ne bi prestregli, bi zapustili Slovenijo in ukradene predmete prodali v tujini, tako pa so 45-letnega Romuna privedli na Okrožno sodišče v Celje, kjer so mu po zaslišanju odredili sodno pridržanje, v nadaljevanju pa pripor, enako je 23- in 27-letnika doletelo na okrožnem sodišču v Kopru. Osumljeni so kaznivega dejanja velike tatvine, za kar je predpisana zaporna kazen do petih let.

Kakor so še sporočili s policije, na PU Maribor, Celje in Koper, še naprej zbirajo informacije o pridržanih, saj obstaja velika verjetnost, da so osumljeni del skupine, ki izvršuje kazniva dejanja v različnih državah EU.

Preberite še: