Policija preiskuje uboj

Policija je za zdaj skopa s pojasnili, saj preiskava še poteka.
Fotografija: V zapuščeni goriški tovarni Ideal so našli pretepanja moškega iz Vrtojbe, ki je zaradi hudih poškodb umrl v šepeterski bolnici. Foto:Marko Feist/Delo
Odpri galerijo
V zapuščeni goriški tovarni Ideal so našli pretepanja moškega iz Vrtojbe, ki je zaradi hudih poškodb umrl v šepeterski bolnici. Foto:Marko Feist/Delo

 V sredo je za posledicami poškodb, ki jih je utrpel med pretepom v ponedeljek v Novi Gorici, v bolnišnici umrl moški. Pretep se je menda zgodil v zapuščenih prostorih nekdanje tovarne Ideal, kjer se zbirajo brezdomci in odvisniki. Policija je z informacijami »zaradi interesa kriminalistične preiskave« zelo skopa.

Kot smo izvedeli, se je v ponedeljek fizični obračun domnevno zgodil pri nekdanji tovarni Ideal, kjer so včasih šivali uniforme, objekti pa so zdaj že dolgo časa brez poslovnih dejavnosti. A kljub temu ne samevajo, saj so med domačini znani kot pribežališče za brezdomce oziroma odvisnike od trdih drog. Zapuščeni, vendar obljudeni tovarniški kompleks v neposredni bližini trgovin, kjer se je vse dogajajo, je v ponedeljek torej doživel precej akcije. »Rešilca nisem videla, sem pa opazila policijsko vozilo,« nam je povedala starejša gospa, ki biva v eni od hiš nasproti propadajoče tovarne. Med kavči in žimnicami v Idealu je sicer ogromno smeti in napisov na zidovih. Sogovornica nam je povedala, da se »vse sorte ponoči« dogaja na drugi strani ceste in da tja v resnici raje ne gleda ali škili.

Prostori so zapuščani, a ne neobljudeni. FOTO: Marko Feist/Delo
Prostori so zapuščani, a ne neobljudeni. FOTO: Marko Feist/Delo


Na eni strani je bil domnevno možakar, star okoli 40 let, ki prihaja iz Vrtojbe. Na drugi pa menda trije moški, stari znanci organov pregona (česar pa nam policija ni ne potrdila ne zanikala). Trojica je torej nesrečnika domnevno skupaj napadla. »Govori se, da so ga brcali v glavo, ko je ležal na tleh,« pove naš dobro obveščeni vir.
 

Potrdili preiskavo uboja


O smrti pretepenega je včeraj zjutraj poročala tudi policija. »Lahko potrdimo, da kriminalisti in policisti Policijske uprave Nova Gorica preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja uboja na Goriškem, kjer je zaradi telesnih poškodb v zdravstveni ustanovi 16. septembra umrl moški,« je dogodek na kratko opisal Dean Božnik, tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica. »Ker preiskava v tej zgodnji fazi predkazenskega postopka še vedno poteka, vam zaradi interesa kriminalistične preiskave drugih podatkov v tem trenutku še ne moremo posredovati,« je še dejal Božnik. Pojasnil je še, da »kriminalisti vodijo intenzivno kriminalistično preiskavo in zbirajo obvestila zaradi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje zoper življenje in telo in bodo o vseh znanih okoliščinah sproti obveščali pristojno državno tožilstvo«.

Božnik tako tudi ni komentiral podatka, ki smo ga pridobili po neuradni poti, češ da so policisti prijeli le dva napadalca, eden od trojice osumljenih za smrt pa da se še izogiba roki pravice.

Več o poškodbah in smrti bo nedvomno znanega v prihodnjih dneh, ko bodo policisti predvidoma tudi začeli zaključevati kriminalistično preiskavo o tragičnem ponedeljkovem dogodku – kot tudi o vzrokih, ki so privedli do tako tragičnega razpleta.