Policisti na delu prijeli tri tihotapce migrantov

Varuhi državne meje so v zadnjih 24 urah zajeli 19 prebežnikov iz Azije in Afrike.
Fotografija: Policist na preži ob Kolpi. FOTO: PU Novo Mesto
Odpri galerijo
Policist na preži ob Kolpi. FOTO: PU Novo Mesto

Novo mesto, Črnomelj – Ponoči so črnomaljski policisti pri opravljanju nalog varovanja državne meje v Dragatušu ustavili voznika osebnega avta italijanskih registrskih tablic in v njem odkrili sedem tujcev, ki so nezakonito prečkali mejno reko Kolpo. Albanski voznik jo je skušal peš popihati, a so ga policisti vendarle prijeli in obvladali.

V bližini dogodka so policisti kasneje izsledili in prijeli še enega državljana Albanije, je povedala Alenka Drenik z novomeške policijske uprave, ki je vozil osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak in v njem naleteli na tri tujce, ki so prav tako nezakonito prestopili državno mejo.
 

Skriti so bili med tovorom


Oba državljana Albanije so kriminalisti s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z vsemi desetimi tujci pa še niso zaključeni.

Na mejnem prehodu Obrežje pa so policisti v tovornjaku, ki je pripeljal iz Srbije, odkrili tri državljane Pakistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. 

Brežiški policisti pa so danes nekaj  po  4. uri zjutraj med opravljanjem nalog varovanja državne meje v kraju Bukošek izsledili in prijeli pet tujcev, ki so se izrekli za državljane Sirije in tujca, ki se je izrekel za državljana Maroka. Okoliščine nezakonitega prehoda državne meje policisti še preiskujejo, je sporočila Drenikova.