Policisti po tragediji v Gorici preiskujejo življenje ene izmed žrtev

50-letnik, ki je živel v pritličju hiše, je na profilu na Facebooku mdr. objavljal podobe angelov, demonov in eksplozij.
Fotografija: Gasilci so po eksploziji v ruševinah tri žrtve odkrili s pomočjo izurjenih psov. FOTO: Vigili Del Fuoco/Gasilci
Odpri galerijo
Gasilci so po eksploziji v ruševinah tri žrtve odkrili s pomočjo izurjenih psov. FOTO: Vigili Del Fuoco/Gasilci

Po tragični eksploziji v središču Gorice v ponedeljek, v kateri so življenje izgubile tri osebe, tudi slovenski državljan, italijanski tisk poroča o sledi, ki jo preiskujejo tamkajšnji policisti. Osredotočili so se tudi na življenje oziroma osebnost ene od žrtev tragedije, 50-letnega invalida, ki je živel v pritličju objekta.

Kot poroča Ansa, italijanski karabinjerji preiskujejo njegovo življenje, tudi njegov profil na Facebooku z oznako fabrx arcangelo, na katerem se je podpisoval fabrix 619, to številko pa si je dal nedavno vtetovirati na roko.

Po poročanju tiska jo je mogoče razložiti datumsko, 6 za mesec junij in 19 za dan v mesecu. Do eksplozije, ki je hišo v neposredni bližini Kulturnega centra Lojze Bratuž zravnala z zemljo, pa je prišlo le nekaj ur po izteku 19. junija.

Kot dodaja tržaški Primorski dnevnik, je moški na svojem profilu v zadnjih mesecih objavljal slike angelov, demonov in eksplozij. Vzrok eksplozije včeraj ni bil znan, domnevno je šlo za uhajanja plina. Občina Gorica je za jutri napovedala dan žalovanja.