V Grosuplju moški ustrelil žensko, zatem si je menda sodil sam

Po prvih ugotovitvah policistov je znano, da je 44-letni državljan Slovenije ustrelil 27-letnico, ki se je zatekla v bližnjo zgradbo.

Objavljeno
21. januar 2020 10.12
Posodobljeno
21. januar 2020 13.56
FOTO: Leon Vidic/Delo
A. V., V. U.
A. V., V. U.
Ljubljanski policisti obravnavajo uboj s strelnim orožjem, ki se je v dopoldanskem času zgodil na območju Grosuplja. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policiste o streljanju obvestili nekaj pred deveto uro.

Po njihovih prvih ugotovitvah je znano, da je 44-letni državljan Slovenije prišel do 27-letnice, ki se je zatekla v bližnjo zgradbo, in jo tam ustrelil. Po dejanju se je odpeljal z osebnim vozilom.Ženska, ki je bila noseča, je na kraju dejanja kljub zdravniški pomoči umrla, prav tako nerojeni otrok.

»Motiv tega dogodka še preiskujemo, za zdaj ga še ne poznamo,« je povedal Valter Zrinski, vodja oddelka za splošno kriminaliteto Policijske uprave Ljubljana. »Strelca v preteklosti še nismo obravnavali, prav tako ni imel dovoljenja za orožje.«

image
Valter Zrinski, vodja oddelka za splošno kriminaliteto Policijske uprave Ljubljana: »Motiv tega dogodka še preiskujemo, za zdaj ga še ne poznamo.«


Policisti so kmalu po dogodku v okolici izsledili vozilo in tudi osumljenca, ki je imel strelno rano in je prav tako umrl na kraju dogodka. Ob njem so odkrili strelno orožje. Po prvih znanih podatkih njegova smrt ni posledica kaznivega dejanja. »Za zdaj kaže, da gre za samomor,« je rekel Zrinski.

Policisti še vedno izvajajo ogled in aktivnosti na kraju dejanja in bodo o okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.