Policisti so se postavljali pred mladoletnico

Kranjski policisti so grobo kršili nekatere obveznosti iz delovnega razmerja, zagrešili so menda tudi nekaj kaznivih dejanj. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent

Mladoletnica je na družbenem omrežju instagram objavila posnetke in fotografije povsem neprimernega ravnanja policijske patrulje. Večer piše, da so bili v noči na 11. julij v policijski patrulji v Kranju 28-letni in 33-letni policist ter 20-letnik, zaposlen v policiji, a brez pooblastil.

Zadnji je službo med možmi v modrem izkoristil za postavljanje pred dekletom, kar je še huje, pri tem sta sodelovala tudi nadrejena. S policijskim kombijem so pobrali mladeničevo prijateljico in ji tako, čeprav postopki policije niso za javnost, omogočili vpogled v delo. Tako je lahko spremljala ustavljanje pešca in voznika, so zapisali v Večeru. Kot da to ne bi bilo dovolj, v patrulji so tisto noč tudi pili alkohol, ga celo ponudili mladoletnici, ki so ji nato zaupali celo volan. Vseskozi je mladenka dogajanje snemala. 

Kranjsko policijo je, kot navaja Večer, najprej o posnetkih obvestil neki drugi policist, nato še občan. Policija je sprožila postopke, medtem naj bi starejši vpleteni policist od mladoletnice zahteval, naj vse izbriše in naj ne govori veliko. A ko so jo povabili na pogovor, je menda povedala, da je vozila kakšne pol ure, da ji je to dovolil 28-letnik, 33-letnik pa naj bi priskrbel steklenici viljamovke in viskija, ki so ju do jutra spili. Domov so jo po poročanju odpeljali okoli 5.30, in sicer s prižganimi lučmi, kot da so na nujni vožnji. 

Večer nadaljuje, da sta policista svoje delo tisto noč opravljala izjemno malomarno, saj so bili zapisniki polni napak, pri enem izmed voznikov, ki sta ga obravnavala, sta zapisala, da je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal zgornjo dovoljeno mejo, to je 0,22 mg/l, a se je pokazalo, da preizkusa sploh nista izvedla. 

Kranjska policijska uprava je ukrepala nemudoma, a postopki še niso končani, zato še ni jasno, ali bodo ob službo. So pa na PU Kranj potrdili, da jim ne očitajo le hujše kršitve obveznosti in odgovornosti iz delovnega razmerja, temveč tudi ravnanja, ki imajo znake uradno pregonljivih kaznivih dejanj.