Poljskega jadralnega padalca našli mrtvega

Prijatelji so 29-letnika pogrešali od včeraj, kljub obsežnemu iskanju so ga našli šele danes.
Fotografija: Jadralnemu padalcu na Mrzlem vrhu žal niso mogli več pomagati. Foto Grs Tolmin
Odpri galerijo
Jadralnemu padalcu na Mrzlem vrhu žal niso mogli več pomagati. Foto Grs Tolmin

Tolmin – Tragično se je končala še ena nesreča jadralnega padalca, ki je bil pogrešan od včeraj. Z novogoriške policijske uprave so namreč sporočili, da so ga danes dopoldne našli mrtvega.

Kot je sporočil Miran Marega z operativno-komunikacijskega centra Nova Gorica, so bili včeraj ob 16:22 obveščeni o nesreči jadralnega padalca, ki je strmoglavil visoko v hribu nad kampom Gabrje pri Tolminu. "Takoj po obvestilu je stekla iskalo reševalna akcija. Ugotovljeno je bilo, da je strmoglavil 29-letni državljan Poljske, ki so ga prijatelji že pogrešali," je povedal Marega.

Dodal je, da kljub obsežnemu iskanju pogrešani ni bil najden, iskalna akcija pa je bila zaradi noči prekinjena. "Nadaljevala se je danes zjutraj, ko je bil poleg gorskih reševalcev vključeni tudi helikopter. Zaradi težko dostopnega terena so bili gorski reševalci s helikopterjem prepeljani bližje kraju strmoglavljenja. Okoli 10. ure so gorski reševalci, v grapi na Mrzlem vrhu, našli kraj nesreče in padalca, ki je pri padcu utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju. Tuja krivda je izključena, podano bo poročilo na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici," je povedal.

Kot smo še izvedeli, naj bi se Poljak po strmoglavljenju kakšnih 70 metrov kotalil po grapi. Reševalci sicer sklepajo, da je padec preživel, saj se je odpel iz padalskega sedeža. Verjetno se je precej poškodovan skušal rešiti, a so ga mrtvega našli kakšnih 100 metrov niže od padala. Gorski reševalci postaje Tolmin so ga nato prepeljali v dolino. Ju. P.