Požar v Omišu hiš in ljudi ne ogroža več

Hrvaški gasilci so v soboto zvečer uspešno ukrotili požar, ki se zaradi vetra sicer na posameznih območjih sicer še širi.

Objavljeno
12. avgust 2018 09.09
Posodobljeno
12. avgust 2018 09.22
Na območju požara se vije gost črn dim, ki ga je po poročanju hrvaških medijev mogoče videti s širšega območje od Omiša do Makarske. FOTO: Petra Potočnik
STA
STA
Blizu kraja Lokva Rogoznica nedaleč od Omiša v Srednji Dalmaciji je v soboto okoli 14. ure izbruhnil požar. Hrvaški gasilci so v soboto zvečer uspešno ukrotili požar, tako da ta ne ogroža več hiš in ljudi.

V požaru, ki je ogrozil tudi promet na jadranski magistrali, je doslej zgorelo okoli 70 hektarov borovega gozda in drugega rastlinja.

Požar se zaradi vetra na posameznih območjih sicer še širi, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Na terenu je 180 gasilcev, pomagalo pa jim je tudi pet gasilskih letal.

image
FOTO: Petra Potočnik


Ognjeni zublji so se tudi približali hišam, najhuje pa je bilo pri kraju Mimica, kjer je bila prekinjena tudi oskrba z električno energijo.

Na območju požara se vije gost črn dim, ki ga je po poročanju hrvaških medijev mogoče videti s širšega območje od Omiša do Makarske.